Капели у Барицама треба још прилазни пут

ПЛАНДИШТЕ: Локална самоуправа расписала је оглас за извођача завршних радова капеле на гробљу у Барицама.
Opština Plandište traži izvođača završnih radova Foto: Opština Plandište
Фото: Општина Пландиште тражи извођача завршних радова Фото: Општина Пландиште

Капела је већ изграђена, али су остали радови мањег обима, а то су прилазни плато,да се ископа септичка јама и објекат прикључи на струју. Општина Пландиште за ове радове предвидела је 450.000 динара , док је за изградњу капеле површине 115 квадрата са надстрешницом издвојила још шест милиона динара.

- Објекат капеле чини две просторије за испраћај, чајна кухиња и санитарни чвор – прецизирала је Горица Стефановић из Одељења за просторно планирање и урбанизам. 

По њеним речима Општина Пландиште наставиће и у 2019. години да гради капеле на сеоским гробљима, па је тако планирано да се уради пројектно - техничка документација за изградњу капела на гробљима у насељима Велики Гај и Маргита, па после и за Дужине и Марковићево.

- Стари Лец и Купиник имају  објекат који користе као капелу, док у Пландишту, Хајдучици, Великој Греди и Јерменовцима од раније постоје капеле. Капела у Милетићеву је недавно завршена – рекла је Горица Стефановић. - Банатски Соколац је насеље које нема капелу, па ће вероватно у наредном периоду та инвестиција бити једна од приоритетних .

З. Делић

EUR/RSD 117.5814
Најновије вести