„Коцкица” по мери најмлађих Силбашана

СИЛБАШ: Председник општине Бачка Паланка Бранислав Шушница је у четвртак, заједно са сарадницима, обишао и пустио у пробни рад новоизграђени вртић „Коцкица“ у Силбашу.
12 silbas 2
Фото: Општина Бачка Паланка

Нови вртић је изграђен на иницијативу Месне заједнице Силбаш, у којој до сада објекат ове намене није постојао. Ова инвестиција локалне самоуправе део је стратегије равномерног развоја свих насељених места бачкопаланачке општине.

Изградњом вртића који ће од септембра примити 48 малишана остварена је вишедеценијска жеља становника Силбаша, истакао је председник општине Бранислав Шушница.

Фото: Општина Бачка Паланка

- За ову инвестицију, из локалног буџета издвојена су 44 милиона динара и омогућено је отварање пет нових радних места, што пуно значи за ово насеље са преко две хиљаде становника. На нама је да омогућимо да деца која живе овде имају исте услове као и деца која живе у градским срединама. Кроз градњу вртића, спортских дворана, канализације, настојимо да задржимо младе на селу – рекао је Шушница.

Ово је четврти вртић који је отворен у протекле четири године, а у плану је отварање вртића и у Младенову и Обровцу, као и изградња великог новог вртића у Бачкој Паланци, како би се укинуле листе чекања на место у вртићу.

Т. П.

EUR/RSD 117.5825
Најновије вести