Кружним током у индустријску зону Кикинде

КИКИНДА: Нови кружни ток гради се на улазу у Кикинду из правца Башаида, а послови започети 12. августа треба да буду завршени за месец и по дана.
Gradi se na ulasku u Kikindu iz pravca Bašaida Foto: Grad Kikinda
Фото: Гради се на уласку у Кикинду из правца Башаида Фото: Град Кикинда

Вредност ове инвестиције је око 50 милиона динара, за шта је из градског буyета Кикинде издвојено 17 милиона динара, а преостала средства обезбедило је ЈП „Путеви Србије”.

- Овај пројекат је веома важан за Кикинду и због будуће индустријске зоне „Расадник”. Када је 2016. донета одлука о изградњи нове индустријске зоне, наметнуо се проблем приступног пута. Подсећам да смо се пре неколико година одлучили и за измену слике овог дела града и оживљавања целокупне области. Нешто смо на том плану већ урадили. Након завршетка кружног тока, фокусираћемо се на изградњу саобраћајница у самој индустријској зони - најавио је приликом обиласка градилишта кружног тока градоначелник Павле Марков.

Марков је додао да, иако је првобитно било планирано да овај кружни ток буде изграђен током прошле године, није изгубљено пуно времена, нити су пропуштене неке активности, него да је важно да се ускоро стиже до циља.

Шеф градилишта Зоран Телечки потврдио је да је досад окончано око 90 одсто земљаних радова. Постављени су нови општички и подземни каблови за високи напон. За недељу дана следи израда слојева од туцаника - рекао је Телечки.

Посао на изградњи је поверен новосадској фирми „Градитељ НС”, док је кикиндски „Градитељ” ангажован као подизвођач.

М. Мр.

 

EUR/RSD 117.5361
Најновије вести