Кула и компанија Атис потписале Меморандум о разумевању

КУЛА: Општина Кула потписала је Меморандум о разумевању са компанијом "Attis Industries" са седиштем у Сједињеним Америчким Државама која је заинтересована за изградњу и отварање новог производног погона у нашој земљи.
Општина Кула
Фото: Општина Кула

Америчка компанија послује у три области, производњи биогорива, технолошких иновација у том сектору, као и у области здравства.

План компаније је да инвестира између 60 и 80 милиона евра у периоду од 24 месеца од момента добијања свих неопходних дозвола, а просечна зарада у фабрици, како се наводи, требало би да износи око 1.500 евра.

Председник општине Кула Дамјан Миљанић је рекао да је заинтересованост компаније, која је постојала од раније, остварена потписивањем Меморандума.

"У цео посао је било укључено Министарство пољопривреде, локална самоуправа и Развојна агенција Војводине као партнерска организација које ће и убудуће бити значајна за реализацију свих инвестиција", рекао је Миљанић, наводи се на сајту Општине.

Како се наводи, Ванеса Бегето, заступница компаније Атис је рекла да су разматрали неколико локација у Европи и нашли економски развијену земљу, која одговара инвестицији коју планирају да уложе.

Она је додала је план да запосле око 160 људи који ће бити у самом процесу и који ће сортирати сиров материјал, а да се планови за почетак градње могу очекивати у наредних шест месеци, након чега ће им требати 18 месеци да изграде све што је потребно.

Меморандум су јуче потписали Дамјан Миљанић, председник општине Кула и Ванеса Бегето, заступница компаније Атис.

Потписивању су присуствовали и Никола Жежељ, директор Развојне агенције Војводине и Јеленковић Жељко, представник компаније Атис.

EUR/RSD 117.5799
Најновије вести