Локална фирма обновила вртић у Сомбору

СОМБОР: Мада је и на овогодишњи процес евидентирања деце за упис у нову школску годину у Предшколској установи „Вера Гуцуња“ пала сенка актуелне пандемије коронавируса, путем портала Е-управе се свакодневно одвија евидентирање деце за полазак у вртиће.
Вртић „Андреј” у Станишићу преуређен донацијом „Пан Харвеста”
Фото: Вртић „Андреј” у Станишићу преуређен донацијом „Пан Харвеста”

Из ове установе су саопштили да ће родитељи од 26. априла па све до 7. маја имати могућност да пријаве своје дете у вртић и лично, доласком у у објекат „Бубамара“ који се налази у Спортској улици, сваког радног дана од 16 до 18 часова.

Детаљније информације у евидентирању детета за упис у нову школску, као и распоред слободних места у вртићима по узрасту, родитељи деце могу пронаћи на званичном сајту ПУ „Вера Гуцуња“. Подсећања ради у припремну предшколску групу, односно припремни предшколски програм за нову школску годину, који је законом обавезан, уписују се деца која на дан почетка школске године, односно 1. септембар имају пет и по до шест и по година, односно деца која су рођена од 1. марта 2015. до истог датума 2016. године.

Да малишани, по повратку у вртиће, наиђу на што боље услове, брину се и овдашњи привредници, па је тако компанија „Пан Харвест“ из Гакова управо Предшколској установи „Вера Гуцуња“ донирала средства којима је реконструисан вртић „Андреј“ у оближњем селу Станишић, у

којем ова фирма обавља своју основну делатност. Захвљујући донацији овог предузећа које се бави пољопривредном производњом, односно ратарством, воћарством, повртарством, и услугама обраде земље, на објекту вртића у Станишићу су предузети кровопокривачки, лимарски, подополагачки и молерско-фарбарски радови, а комплетна дотрајала столарија је замењена новом од ПВЦ-а. Радовима вредним око 25.000 евра знатно је побољшан квалитет боравка деце у овом вртићу који прима 58 малишана. Вртић „Андреј“ у Станишићу пружа услуге целодневног боравка за једну мештовиту групу, а у две васпитно-образовне групе се реализује припремни предшколски програм.

Александра Перовић, директорка Предшколске установе „Вера Гуцуња“ се у име запослених, деце и родитеља захвалила фирми „Пан Харвест“ на  вредној донацији.

- Задовољство је видети на овом примеру, добровољну примену етичких и принципа друштевене одговорности у пословној пракси, који у нашем случају има директан позитиван утицај на услове живота наше деце – нагласила је, уз изразе захвалности Александра Перовић.

М. Мћ

EUR/RSD 117.5814
Најновије вести