Манифестација у славу хране, пића и старих заната: „Черевићвил” за хедонисте

ЧЕРЕВИЋ: Четврти по реду „Черевићвил” одржан је минулог викенда на пијаци у овом селу беочинске општине. Реч је о манифестацији која окупља произвођаче хране и пића уз незаобилазну изложбу ручних радова, старих заната и забавни програм за који је задужен ковер бенд „Џангл мафин”.
11 Cerevicvil - degustacija vina
Фото: Приватна архива

Више од 30 излагача је великом броју знатижељника, посебно љубитеља добре капљице, понудило домаће, аутохтоне сорте вина, крафт пива, жестока пића, међу којима су готово све врсте домаћих ракија, као и „ораховаче”, затим ликери од дрењина, нане, зове...

Продавци на штандовима нудили су домаћи пекмез и мед, разне пите, штрудле, природне сокове, па чак и препеличја јаја. Међутим, највише пажње ипак су привлачили произвођачи сланине, шунке, кулена и кобасица, као и сира, а посебно мајстор кулинарства Никола, са својим шпецијама, „ћуфтицама у сосу”.

Посетиоци су имали прилику да дегустирају бело, црвено и розе, али и ране сорте стоног грожђа, тек убраног на оближњим виноградима између обронака Фрушкогорја и Дунава, и то управо од винара у комшилуку.

Фото: Приватна архива

Занимљиво је да је истом приликом промовисана и књига Дејана Џакуле, „Из дневника ловца”,  збирка најлепших ловачких прича за период од 1935. до 2020. године и то уз пригодну изложбу уметничких слика.

Манифестација „Черевићвил”, коју организују мештани господског села, одржава се другог викенда у месецу, а правило је да поред домаћих произвођача окупљање појачају и гости из суседних насеља - Баноштора, Сусека, Луга, Беочина, Раковца, Лединаца...

С. С.

EUR/RSD 117.1153
Најновије вести