Министар Удовичић уручио спортску опрему у Темерину и Беочину

У оквиру обилазака локалних самоуправа широм Србије, министар омладине и спорта Вања Удовичић посетио је општине Темерин и Беочин. Том приликом је локалним основним школама и клубовима уручио комплете спортске опреме, а са представницима општина, спортским функционерима и младим спортистима разговарао о даљем унапређењу услова за развој спорта и перспективе омладине у том крају.
s
Фото: Youtube Printscreen

Посета општини Темерин започета је у Основној школи „Петар Кочић“, којој је уручен комплет опреме за школски спорт, што значи да ће њених 1.146 ученика моћи да користи нове голове за рукомет, кошаркашке табле, обруче, мреже и шпанере за одбојку, и велики број лопти за поменуте спортове.

У фискултурној сали ове школе, министар је присуствовао тренингу одбојкашица клуба „Блок аут“ којем је уручен комплет спортске опреме, као и Фудбалском клубу „ТСК“.

Присутни су били и чланови кик-бокс клуба „Спарта“ из Темерина. Са младим борцима је разговарао о њиховим спортским циљевима и изазовима.

У општини Беочин министар Удовичић је обишао Карате клуб „Цемент“, где се дружио са тридесетак чланова клуба, а затим је посета настављена у ОШ „Јован Грчић Миленко“ у којој наставу похађа 850 ученика. И њима је додељен комплет опреме за школски спорт.

Дружење је окончано уз чланове омладинског погона Одбојкашког клуба „БОК“, којем је уручен сет дресова и лопти.

„ Жеља нам је да мотивишемо децу да се баве спортом, да заволе спорт већ на часовима физичког васпитања и да заједно са својим наставницима направе прве кораке ка врхунским резултатима. Зато нам је веома важно да свака школа у Србији добије спортску опрему, да се деца у Темерину и Беочину, као и у многим другим градовима у Србији, бесплатно баве спортом и прикључе својим вршњацима којих у систему школског спорта сада има преко 175.000“, поручио је министар Удовичић.

Gorcilo
08.11.2019 • 19:47
Treba ministar da se stidi. Jadna deca
EUR/RSD 117.5872
Најновије вести