Много бољи услови за рад у ђурђевачком КУД „Бранислав Нушић”

ЂУРЂЕВО: Председник општине Жабаљ Урош Радановић посетио је, заједно са сарадницима, Културно-уметничко друштво „Бранислав Нушић“ у Ђурђеву.
3
Фото: Б. Рашић

Том приликом, уверили су се колико су просторије у којима деца играју реновиране и уређене, у односу на претходну годину, док је друштво још увек водило старо руководство. Договорили су се да локална самоуправа помогне у оспособљавању тоалета, што је још преостало у реконструкцији тог објекта и што им је највећа потешкоћа у функционисању.

Нови председник КУД „Бранислав Нушић“ Душица Пушкаров истакла је колико су се услови рада променили од како су просторије реновиране.

- За непуна два месеца средили смо играчку салу, а добрим делом су то финансирали и донатори. Урадили смо нови под, окречили смо, средили свлачионицу… Локална самоуправа учествовала је у нашим пројектима. Ставили смо нова огледала у целој сали и купили смо нову ношњу, а договорили смо и решавање проблема са санитарним чвором, то нам је најбитније и много нас радује решавање тог проблема - рекла је Душица Пушкаров, која се захвалила локалној самоуправи и донаторима, који су им изашли у сусрет, који су имали поверења у њих.

Ново руководство КУД „Бранислав Нушић“ суочило се са многим проблемима, попут свлачионице пуне влаге, са старим и нефункционалним намештајем, без пода. Сада је то потпуно другачија просторија, окречена, са ламинатом, новим клупама и ормарима. Сала за играње је комплетно сређена, са новим огледалима и расветом. Због неповољне епидемиолошке ситуације у протеклом периоду, ђурђевачки фолклористи почели су са радом тек прошле недеље. За сад их има педесетак, а очекује се и више. Подељени су у три групе, узраста од пет до 18 година. Претходних година било их је тридесетак, а захваљујући бољим условима, број заинтересованих се повећава.

Председник општине Урош Радановић рекао је да је локална самоуправа сагледала све проблеме са којима се суочило ново руководство тог друштва.

- Општина Жабаљ је до сада стављала фокус на удружења и друштва која негују културу и традицију, што ћемо наставити и убудуће. Ново руководство је показало иницијативу и указали су нам шта је било хитно да се реши, ми смо их саслушали, дали своје предлоге и надам се да ћемо у скорије време успети да им помогнемо у свему, како би успели да реше те, углавном техничке, проблеме које имају -  подвукао је Радановић.

Просторије ђурђевачког културно-уметничког друштва у новом руху су дочекале младе фолклористе, а у току следећег месеца очекује се и почетак радова на тоалетима, што ће финансирати локална самоуправа.

М. Рашић

EUR/RSD 117.3529
Најновије вести