Мошорин добио мултифункционални терен уз школу

МОШОРИН: Спортски терен при ОШ „Исидора Секулић” у Мошорину, обновљен је и комплетно опремљен по пројекту који су заједнички финансирали Покрајински секретаријат за спорт и омладину и Општина Тител.
d
Фото: Општина Тител

Укупно је у ово мултифункционално игралиште уложено 4,8 милиона динара. Тим поводом Мошорин је посетио покрајински секретар за спорт и омладину Владимир Батез.

- У протекле четири године Покрајински секретаријат за спорт и омладину подржао је са око 14 милиона динара пројекте изградње и санације спортске инфраструктуре у тителској општини. Поред овог терена у Мошорину, заједнички смо отворили рукометни терен у Тителу, а помогли смо и санацију и изградњу трибина на терену „Борца” у Шајкашу - казао је Батез.

Он је подсетио да је приликом обиласка школе у Мошорину пре неколико месеци утврђено да ученици немају адекватне услове за наставу физичког.

- Заједнички са општинским руководством дошли смо на идеју да осавременимо ово школско двориште мултифункционалном спортском подлогом - казао је Батез и додао да су деца овог и оконих насеља добила феноменалан терен за квалитетну наставу физичког и бављење спортом.

Са око 14 милиона динара Покрајински секретаријат за спорт и омладину подржао је пројекте изградње и санације спортских објеката у тителској општини

Батез је нагласио да постоји могућност да се направи балон-хала и тиме комплетира школска спортска инфраструктура у Мошорину. Како је истакнуто, Општина Тител је партнерски учествовала у реализацији свих пројеката спортске инфраструктуре.

Председник општине Драган Божић казао је да је овај терен веома значајан за ту средину, која не би самостално могла да финансира такав пројекат.

- Без оваких спортских терена и хала нећемо успети да задржимо младе на селу и зато су овакви пројекти значајни за свако место - казао је Божић и додао да је Мошорин добио веома практичан терен за све спортове. Он је рекао да би балон-хала решила проблем наставе физичког током зиме, а користила би и спортским талентима по којима је овај крај познат, а који су га често напуштали јер нису имали услове за тренирање.

В. Х.

EUR/RSD 117.5812
Најновије вести