На 62. Републичком фестивалу аматерских позоришта у Кули: Успех бечејских „Полицајаца”

БЕЧЕЈ: Драмски студио младих Градског позоришта Бечеј имао је запажен успех на 62. Републичком фестивалу аматерских позоришта у Кули. Њихова представа „Полицајци“ у режији Игора Павловића, по тексту Славомира Мрожека, добила је Златну плакету и учествоваће, после окружне, покрајинске и републичке смотре, крајем овог месеца на Фестивалу фестивала у Требињу, где ће се наћи најбоље представе са сродних фестивала из држава бивше Југославије.
be policajci
Фото: Приватна архива

- Поред Златне плакете, наша представа „Полицајци“ добила је још три награде. Игор Павловић је добио награду за најбољу режију и награду за тотал дизајн (сценографију, костим, светло, звук), а глумачки ансамбл награду за сценски покрет. Почаствовани смо новим изазовом у Требињу на Фестивалу фестивала - наглашава директор Градског позоришта Бечеј др Здравко Петровић.

Овим се не завршава фестивалско учешће Градског позоришта Бечеј овог лета. Јер, с представом „39 степеника“ биће учесници смедеревског „Театра у тврђави“, 16. августа ће с представом за децу „Цврчак и мрав на рођендану“ на Међународном фестивалу алтернативног театра „Корифеј“ у Колашину, 7. септембра ће представа „Годионов чвор“ бити у Тополи на Фестивалу дуодраме, а од 8. до 12. септембра „Разредни непријатељ“ биће приказан на Међународном фестивалу средњошколског стваралаштва „Јувента“ у Сарајеву.

В. Јанков

EUR/RSD 117.3314
Најновије вести