Награђени просветни раднци у Кањижи

КАЊИЖА: Удружење просветних радника општине Кањижа свечаном академијом у Дому уметности прославило је 8. новембар Дан просветних радника.
Nagrađeni prosvetni radnici i direktori obrazovnih ustanova u opštini Kanjiža  Foto: M. Mitrović
Фото: Награђени просветни радници и директори образовних установа у општини Кањижа Фото: М. Митровић

Председник удружења Атила Вајда истакао је да нема значајнијег и узвишенијег позива од позива просветних радника, изузетно важног за образовање младих нараштаја.

Честитке просветарима кањишке општине за празник упутио је председник кањишке општине Роберт Фејстамер, а након концерта пијанисте Золтана Петера, Кањижанина који је успешну просветарску каријеру остварио у Словенији, истакнутим просветним радницима додељена су признања „Просветни радник године“, која им је уручио Атила Вајда.

Награђенима су годишње награде уручили и директори образовних установа у којима раде, а они су ласкаво признање добили захваљујући гласовима колега из колектива.

Добитници признања „Просветни радник године“ су васпитачица Сања Лончар из Велебита, из Предшколске установе „Наши бисери“ из Кањиже, наставник виолончела Жолт Гуљаш из Основне музичке школе Кањижа, професор историје у ОШ „Јован Јовановић Змај“ Виктор Ђери, учитељица Идико Дањи из ОШ „Каролина Карас“ из Хоргоша, наставница мађарског језика Шаролта Ваш из ОШ „Јанош Арањ“ из Трешњевца и наставница математике Ана Бичкеи из Пољопривредно техничког средњошколског центра „Јожеф Беседеш“ из Кањиже. Посебна наградаУдружења просветних радника општине Кањижа за иновативни рад добила је васпитачица Силвија Рожа из ПУ „Наши бисери“.

Просветари из кањишке општине су празник просвалили и Балом просветних радника.  

М. Мр.

EUR/RSD 117.5806
Најновије вести