Најбољи кикиндски математичар: Алекса дипломирао у Бостону

КИКИНДА: Најбољем кикиндском математичару Алекси Константинову који је недавно дипломирао на чувеном МИТ универзитету у Бостону, на успешном школовању честитао је Павле Марков.
Град Кикинда/ Алекса Константинов и Павле Марков
Фото: Град Кикинда/ Алекса Константинов и Павле Марков

На пријему у част Константинова, гости и домаћин присетили су се сусрета из 2015. године, кад је на истом месту, освајачу златне медаље на 56. Међународној математичкој олимпијади на Тајланду, Марков уручио плакету и ручни часовник.

Алекса Константинов је признао да ручни часовник поносно даље носи, те да га је током студирања подсећао на родни град.

- За све ове године, сат можда нисам носио само десетак дана. Због њега, детињства, школовања и мојих најмилијих, Кикинда ми је увек у срцу. За две седмице путујем у Чикаго. Добио сам посао, а бавићу се финансијском математиком. Мој посао подразумеваће математичке прорачуне података на берзи. Недостајали су ми Кикинда и Србија, наравно и Београд за који сам такође везан, будући да сам тамо завршио Математичку гимназију. За сада немам амбиције да наставим школовање, али увек постоји опција да касније упишем постдипломске студије - предочио је планове Алекса Константинов. Иако га, сасвим извесно, очекује сјајна пословна каријера у Америци, Константинов није искључио могућност да се једног дана врати у Кикинду. Младе људе позвао је да буду вредни и упорни, јер се, како је нагласио, на крају рад увек исплати. За таквим ставом сложио се и градоначелник Кикинде.

- Са знањем које је понео из Математичке гимназије и овенчан златним медаљама са највећих такмичења, Алекса је отишао у Бостон и завршио чувени МИТ универзитет. Алекса је прави амбасадор Кикинде, па и Србије. Надам се да ће значајан број младих људи инспирисати овај Алексин успех. Верујемо да ће у неком тренутку његове каријере, наћи простора да помогне родном граду - нагласио је градоначелник Павле Марков.  

М. Мр.

EUR/RSD 117.5825
Најновије вести