Наставља се изградња обилазнице око Зрењанина

ЗРЕЊАНИН: Проблем са далеководима који ометају наставак изградње обилазнице око Зрењанина требало би ускоро да буде решен, тврде у зрењанинској локалној самоуправи.
struja dalekovod
Фото: pixabay.com

Високонапонски далеководи налазе се на траси будућег обилазног пута, због чега још увек није завршена изградња саобраћајнице између Михајловачког и Темишварског пута.

Посао усклађивања трасе далековода на његовом укрштању с обилазницом поверен је предузећу „Енерготехника Јужна Бачка” из Новог Сада. Инвеститор је компанија „Електромреже Србије”, а радове финансира Град Зрењанин.

Како је саопштено из локалне самоуправе, далеководи који ометају завршетак радова неће бити премештени на другу локацију, него ће бити прилагођени обилазници. Тиме ће бити испуњени услови који регулишу ово питање, кажу надлежни.

Истовремено са послом који ће изводити „Енерготехника Јужна Бачка” започеће и преостали радови на изградњи кружне раскрснице у Првомајској улици и спајању довршених сегмената пута, у дужини од 400 метара, које изводе „Путеви Србије”. С обзиром на то да се део неопходне опреме за поменуте радове набавља из иностранства, њихов почетак се очекује у најскорије време, одмах по приспећу опреме и материјала, кажу у локалној самоуправи.

По завршетку посла, овај део обилазнице требало би да буде пуштен у саобраћај, чиме ће се стећи услови да се највећи део транзитног саобраћаја измести са градских улица.

„У току је и припрема пројекта преосталог дела обилазнице, између кружне раскрснице на Темишварском друму и индустријске зоне „Југоисток”. Урађена је експропријација и обезбеђени су локацијски услови за трасу дужине 3,7 километара. На њој је предвиђена градња кружне раскрснице на Лазаревачком друму, надвожњака преко железничке пруге Зрењанин - Панчево и пропуста преко Александровачког канала“, додаје се у саопштењу прослеђеном медијима.

        Ж. Б.

EUR/RSD 117.5629
Најновије вести