Нова фасада за зграду Црвеног крста у Сомбору

СОМБОР: Улога овдашње организације Црвеног крста се, услед бурних деценија иза нас, не може довољно нагласити нити се може довољно нахвалити труд његових активиста и волонтера.
1
Фото: Град Сомбор

Захваљујући средствима локалне самоуправе, сомборски хуманисти су коначно добили и здање какво заслужују. Наиме, зграда Црвеног крста Сомбор, након више од 20 година од изградње, добила је своју коначну завршницу, тачније током априла и маја ове године урађена је комплетна фасада, а тим поводом су Црвени крст Сомбор посетили представници града и Црвеног крста Војводине.

- Одлуком о buyetu града за 2022. годину Град Сомбор је издвојио средства за уређење фасаде на згради Црвеног крста. Зграда која је грађена од 1996. до  2000. године, коначно је добила свој прелепи изглед и засијала у свом пуном сјају – рекао је током својеврсне предаје на употребу овог здања градоначелник Антонио Ратковић. - Поред саме фасаде која је урађена, замењена је и ПВЦ столарија на Сервису за подршку родитељства, на који смо сви ми изузетно поносни и мислим да је ово круна успеха, у овој 2022. години, заједничког, могу да кажем, успешног рада између Града Сомбора и Црвеног крста. Свакако да се ми овде нећемо зауставити, да ћемо и даље имати заједничке пројекте и да ћемо заједнички још више уредити овај простор у Црвеном крсту, поручио је градоначелник Ратковић.

Председник Црвеног крста Војводине Дејан Укропина рекао је да је сомборска организација Црвеног крста са својим волонтерима и запосленим организација за пример унутар кровног Црвеног крста Србије и Црвеног крста Војводине.

- Уређена фасада зграде Црвеног крста, је још један велики пример добре сарадње између Града Сомбора, као локалне самоуправе и Црвеног крста Сомбор. Однос локалне самоуправе и организације Црвеног крста мора бити својеврсна симбиоза, јер смо заједнички ангажовани на послу отклањања патње у којој се налазе наши суграђани - истакао је Укропина, док се председник градске организације ЦК Милош Петровић захвалио се локалној самоуправи што је омогућила да се заврше радови на згради Црвеног крста.

- У име запослених, волонтера, корисника и моје лично име, мени је припала част да се захвалим градоначелнику Града Сомбора и нашој локалној самоуправи, што су у buyetu за ову годину издвојили средства и омогућили да ми грађевинске радове на овом нашем објекту, који трају и који су у континуитету већ неколико деценија, да коначно приведемо крају и да добијемо фасаду која се архитектонски и свакако уклапа у простор ове улице и нашег града. Ово је само један од примера наше дугогодишње плодоносне сарадње. Знам и верујем да је то на корист свих наших суграђана и надам се и знам да ћемо наставити даље сарадњу у том правцу – рекао је Петровић.

М. Мћ

EUR/RSD 117.3326
Најновије вести