Новембарске награде уручене поводом дана општине Тител

ТИТЕЛ: Скупштина Општине Тител донела је одлуку о додељивању Новембарске награде најзаслужнијим грађанима, поводом Дана општине, 8. новембра.
њ
Фото:  С. Кнежевић

На свечаној седници која је уследила одмах након редовне су поред одборника присуствовале званице и представници јавних установа са територије Општине Тител и других, околних општина, а Новембарску награду истакнутим појединцима уручио је председник општине Драган Божић.

Плакету Општине Тител примио је директор Народне библиотеке „Стојан Трумић“ Горан Поповић, а дипломом су награђени секретар Удружења грађана оболелих од церебралне и дечје парализе „Пријатељи Титела“ Ђорђе Очај и Љубиша Цветковић, који је показао хуманост и несебичност добровољно дајући крв 106 пута.

Како је рекао председник општине, локална самоуправа ће наставити да подржава и препознаје професионалне, али и људске квалитете својих грађана. Према његовим речима, сви грађани које су појединци или институције кандидовали за Новембарску награду су веома успешни и свако од њих би могао да се похвали овом повељом, али је Поповић због својих квалитета и резултата први међу једнакима.

- На Митровдан се сећамо славних дана наше историје и 161 грађанина наше општине који су се пре 104 године изборили за слободу нашег народа, и њих дванаесторо који су учествовали у Скупштини присаједињења Срема, Бачке, Баната и Барање Краљевини Србији. Онај ко се не сећа своје прошлости и не памти своје хероје, нема будућност, а наша општина дубоко цени наше претке и слави и сећа се њихових победа и заслуга. Традиционално, једну диплому дајемо грађанима које предложи Црвени крст Тител, јер је давање крви један од најхуманијих чинова, нарочито када то неко уради 106 пута, као господин Цветковић, који је тиме спасио многе животе. Господин Ђорђе Очај је дугогодишњи радник удружења „Пријатељи Титела“, који даноноћно брине о члановима тог удружења, нашим суграђанима оболелим од церебралне и дечје парализе, али и свим грађанима којима је потребна било каква помоћ. Његов ентузијазам, немерљива воља и успех у организовању и реализовању помоћи и рада у удружењу су јако важни за нашу општину – рекао је Божић.

Како је речено приликом проглашења добитника плакете Новембарске награде, Поповић је награђен плакетом за свеукупни допринос развоју културе у овој општини. Поред организовања бројних књижевних вечери са најистакнутијим и најактуелнијим српским песницима и писцима, изложби слика и организовања других културних манифестација, Поповић је успео оно што до сада ниједан директор тителске библиотеке није ни покушао, покренуо је издавачку делатност и у сарадњи са Општином Тител и Покрајинским секретаријатом за културу издао шест књига.

Горан Поповић се захвалио на награди, посебно поменувши своје колеге из Народне библиотеке „Стојан Трумић“ са којима свакодневно ради на промоцији културе у овој општини. Свечаности су присуствовали представници државних институција, школа, али и грађани, који су имали прилике да уживају у рециталима и песми хора ученика СТШ „Милева Марић“ Тител.

 С. Кнежевић

EUR/RSD 117.3380
Најновије вести