Нови санитет, комби и путничка возила за инђијски Дом здравља

ИНЂИЈА: Паркинг Дома здравља у Инђији попунила су нова возила - потпуно опремљени нови санитет, комби за превоз пацијената на дијализу и два путничка возила.
1
Фото: Возила ће користити различите службе Дома здравља

Председник општине Владимир Гак каже да када се на то додају два нова санитета, недавно добијена од АП Војводине и Министарства правде и једно путничко возило од ЈП „Ингас”, може се констатовати да је у потпуности решен проблем сигурности, поузданости и опремљености возног парка намењеног различитим службама Дома здравља.

- Набавка возила је од изузетне важности, јер се ради, пре свега, о здрављу и животима људи, како оних који управљају возилима, тако и пацијентима којима је неопходна помоћ здравствене установе- каже Гак и додаје да је задовољан постигнутим резултатима, али сматра да би се урадило далеко више да није затечен огроман дуг здравствене установе.

Вредност свих возила је око 25 милиона динара, истиче Гак, док је наслеђени дуг већи од 300 милиона динара, који је скоро у целости враћен и сматра да је могло да се уради много више да није било дуговања. Председник Гак је најавио да ће се у наредне четири године уложити значајна средства у побољшање инфраструктуре.

Фото: Председник општине Владимир Гак уручио је кључеве возила

- Почећемо реновирање дечијег диспанзера, а потом и друга одељења. У наредним годинама Дом здравља биће место на које ћемо бити поносни- вели Гак, уз речи захвалности свим запосленима Дома здравља на уложеном огромном труду и енергији током трајања ванредног стања и борби против коронавируса.

Директор Дома здравља у Инђији др Јово Комазец подсетио је да је стање возног парка приликом преузимања одговорности пре четири године било врло лоше, те је постојао страх да се не десе несреће већих размера, јер нису постојали капацитети да се одговори свим потребама у таквим случајевима.

- Наша возила годишње прелазе око пола милиона километара, те је модернизација од велике важности за задовољавање свих потреба пацијената- каже Комазец.

Директор Дома здравља наводи да Општина учествује 15 одсто у финансирању Дома здравља, што је једно од највећих учешћа међу локалним самоуправама у Србији.

Након финансијске стабилизације, следећи корак Дома здравља и локалне самоуправе је усавршавање и специјализација медицинских радника како би се подигао ниво здравствених услуга. Гак додаје да је то показатељ колико је локалном руководству стало до унапређења примарне здравствене заштите.

М. Стакић

Фото: Општина Инђија

EUR/RSD 117.5801
Најновије вести