Нови забавно-рекреативни парк у Врднику

ВРДНИК: У непосредној близини хотела „Термал“ и „Премијер аква“ отворен је забавно - рекреативни парк чиме је туристичка понуда обогаћена новим садржајем.
Od fontane do terena za boćanje  Foto: Dnevnik.rs
Фото: Од фонтане до терена за боћање  Фото: Дневник.рс

Истовремено је на отварању најављена и реконструкција градског парка у Иригу за који је Министарство туризма определило 15 милиона динара.

Туристичка организација општине Ириг, подсећамо, конкурисала је за пројекат забавно - рекреативног парка код Министарства трговине, туризма и телекомуникација и добила четири милиона динара, док је Општина Ириг  откупила плац и платила пројектно - техничку документацију. Радове на уређењу забавно-рекреативног парка извело је Јавно предузеће „Комуналац“ Ириг.

Од 2015. министарство је издвојило чак 26 милиона динара за разноврсне туристичке садржаје у Иригу и Врднику. Зато су недавно на  отварању забавно - рекративног парка присуствовали државни секретар Министарства трговине, туризма и телекомуникација, Мирослава Кнежевић, покрајински посланик Тихомир Стојаковић, председник Општине Ириг Стеван Казимировић и други.

- Влада Србије улаже у туристичке садржаје, посебно у дестинације које су у развоју, а Врдник и Фрушка гора представљају управо таква места -казао је државни секретар Кнежевић.  -Ове године је било скоро 18 посто више гостију, у односу на лане, у Бањи Врдник, што указује на то да ова дестинација има прави основ за даљи развој и да ће је као такву подржавати у будућности.

Заменик председника општине Миодраг Бебић казао је да је парк намењен свим узрастима.

- Ово је кутак намењен за све. Има дечји мобилијар, теретану на отвореном, терен за боћање, и фонтану да оплемени простор. Парк је 24 часа под видео-надзором -казао је Бебић и изразио очекивања да ће се сарадња између Министарства и локалне самоуправе наставити убудуће, како би Врдник имао што више домаћих и страних гостију.

        З. Делић

EUR/RSD 117.5780
Најновије вести