Ново санитетско возило Дому здравља у Руми

РУМА: Дом здравља „Рума” добио је нови модеран санитет за потребе Службе хитне медицинске помоћи.
д
Фото: Општина Рума

Реанимобил је комплетно опремљен по највишим медицинским стандардима, а Општина је за куповину возила марке „опел мовано” издвојила 6,6 милиона динара са пдв-ом.

Начелник Службе хитне медицинске помоћи др Бранислав Мартиновић потврдио је да се у време короне број интервенција драстично повећао, те да је ново возило било заиста неопходно.

- Реанимобил поседује дефибрилатор, засебан дванаестоканални ЕКГ, сав мониторинг који нам је потребан. Сви ергономски услови су задовољени, довољно је простран и висок санитет за збрињавање, има места и за лекара и за медицинског техничара. Ту је ларингоскопски сет, спинална даска и друга неопходна медицинска опрема - рекао је Мартиновић.


Више инфицираних

Погоршава се епидемиолошка ситуација у Руми, јер бележи се пораст броја заражених. Крајем прошле седмице биле су 142 особе позитивне на коронавирус, да би током викенда инфекција била потврђена код нових 30 особа. Надлежни су позвали грађане да се вакцинишу и придржавају мера, а што се тиче наставе, она ће се у Руми и даље одвијати по „зеленом” моделу.


Председник општине Рума Слађан Манчић је приликом предаје возила истакао да гледајући целокупну ситуацију не само у Србији, него и свету, ништа није важније од улагања у здравствени систем. - Као што држава гради, реконструише, опрема клиничке центре, болнице, али и подиже плате здравствених радника и ми се на локалу трудимо да то пратимо и да дамо свој допринос -рекао је Манчић и подсетио да је локална самоуправа и раније донирала санитете, возило за дијализу, путничке аутомобиле, возила за патронажну службу, као и вредну медицинску опрему.

Директорка румског Дома здравља  др Јелена Стојанац Мрачевић наводи да ће нови санитет омогућити брже и боље збрињавање тешких и животно угрожених пацијената. За ново возило биће мањи трошкови сервисирања, што није мало, јер у просеку санитетска возила ове установе у редовним условима, прелазе годишње око 50.000 километара, рекла је директорка.

М. Стакић

EUR/RSD 117.5759
Најновије вести