ОБЕЛЕЖЕН СВЕТИ ТРИФУН Баношторски винари прославили своју славу

Баношторски Клуб винара и виноградара “Свети Трифун” данас је традиционално обележио своју славу, Светог Трифуна, заштитника винограда и поља, чувара плодности и напретка пољопривредних радова.
f
Фото: И. Адемовски

Овим поводом, председница општине Беочин Биљана Јанковић посетила је Баноштор и свим винарима пожелела срећну славу, добру годину и најбоља вина, по којима је овај крај надалеко познат.

Јанковић се захвалила председнику Клуба винара и виноградара Јовану Урошевићу на изузетној сарадњи и данашњем гостопримству и истакла да ће подршка Општине Беочин раду Клуба кроз конкурсе и покровитељство манифестација бити настављена и у овој години.

“Баношторска вина су временом постала један од наших најпознатијих брендова а 'Баношторски дани грожђа' одржавају се под покровитељством Општине Беочин готово три деценије. Наши винари добијају бројна признања и награде широм земље, а овај успех је плод великог рада, одрицања и љубави јер није лако одржати континуитет и квалитет производа у овим изазовним временима.”, истакла је Јанковић.

Фото: И. Адемовски

Она је додала да је локална самоуправа у овој години покренула и важан капитални пројекат који Баноштор одавно заслужује - изградњу међународног путничког пристаништа, које ће, без сумње, утицати на бољу презентацију и пословање како винара, тако и свих који учествују у туристичкој понуди целе општине Беочин.

“Не смемо да заборавимо да су поред свих природних лепота и плодне земље, наш највећи потенцијал управо људи и са жељом да наставимо добру сарадњу у сусрет бољим временима за све нас, од срца вам желим добру годину, добар род и најбоља вина!”, поручила је Јанковић.

С. Ковач

 

EUR/RSD 117.0802
Најновије вести