Од запуштеног језера култивацијом до купалишта у Бачком Грачацу

ОЏАЦИ: Општина Оџаци спрема се да уреди запуштено вештачко језеро у Бачком Грачацу, и после дугог низа година га приведе намени.
1
Фото: Општина Оџаци - Бачки Грачац

Како је најавио Милорад Станишић, члан општинског Привременог органа приводи се крају процедура за избор извођача радова за ревитализацију и уређење купалишта. Радови на текућем одржавању потрајали би месец дана.

Језеро има два хектара и налази се на земљишту укупне површине од шест хектара које је у власништву оyачке општине. Прошле године је уређен канал из кога се пуни купалиште и покошена је трска. Запуштено и неискоришћено језеро је очишћено и обезбеђен је довод воде, али проблем је тиме само делимично решен.

Локална самоуправа ове године за стављање језера у функцију издвојила је нешто више од 4,4 милиона динара колико износи процењена вредност радова који укључују пражњење језера, измуљавање, скидање слоја земље са дна до глиновите површине, преграђивање језера и поновно пуњење водом. За купање ће бити погодан јужни део језера, где је дно глинасто и већа је дубина, зато се планира изградња скакаонице и уређење плаже с пратећим садржајима.

EUR/RSD 117.5825
Најновије вести