Одржана матурантска парада у Kикинди

КИКИНДА: Одржавање 13. Матурантске параде било је под знаком питања, али је упркос свему па и кишном времену око 300 матураната четири кикиндске средње школе заплесало синхронизовано уз препознатљиве тактове Штраусовог кадрила из оперете „Слепи миш”.
Град Кикинда
Фото: Град Кикинда

Придружили су им се и професори.

Матуранти из кикиндских средњих школа плесали су са вршњацима из још тридесетак градова Србије, а придружили су им се и апсолвенти Високе школе струковних студија за образовање васпитача у Кикинди.

После тактова Штраусовог кадрила матуранти су одложили беле кишобране и одиграли велико коло. Учеснике Матурантске параде је поздравила заменица градоначелника Кикинде Босиљка Срдић, нагласивши, да је видети ову младост на једном месту заиста нешто упечатљиво.

- Они данас завршавају један период свог живота, али сигурним корацима корачају у будућност. Мислим да је најважније да остану добри, поштени и часни људи, да се школују за оно што ће најбоље радити у животу. Надам се да ће се након факултета вратити и да свој град неће заборавити. Желим им добро здравље и пуно среће у будућности - рекла је Срдић.

За организатора програма Културног цента Кикинде Марка Марковљева, одржавање 13. Матурантске параде знак је победе раздрагане младости.

М. Мр.

EUR/RSD 117.5825
Најновије вести