Основне намирнице и телевизор за две породице у Сефкерину

ОПОВО: Председник општине Опово Зоран Тасић обишао је два социјално угрожена домаћинства у Сефкерину како би им уручио помоћ у оквиру праксе „Отворених врата”.
opovo-sefkerinugrozeni.JPG
Фото: Dnevnik.rs

Помоћ су добиле мајка и ћерка Стојна и Биљана Дмитров, које живе у две собе које нису у њиховом власништву и које су им дате само на коришћење. Њих две немају фрижидер, електрични шпорет, телевизор , и имају неуслован намештај. Једини приходи су им мала породична пензија 69-годишње Стојне која месечно прима 9.000 динара, док њена тридесетогодишња ћерка Биљана због болести не ради.

Оне су приликом посете општини у оквиру „Отворених врата” замолиле да им се набави телевизор, како би бар на тренутак заборавиле на сву муку кроз коју свакодневно пролазе. Председник оповачке општине Тасић испунио им је жељу и уручио телевизор, који је стручна служба која одржава комуникације у Општинској управи одмах монтирала, повезала и укључила.

Први човек оповачке општине посетио је и старачко домаћинство Славка Дамјанова и Данице Морар, који такође живе у тешким условима. Једини приход им је 10.000 динара месечно које Славко, који је имао мождани удар и тешко се креће, добија на име накнаде за туђу негу и помоћ, док се Даница све теже брине о њему. Локална самоуправа им је уручила помоћ у храни и намирницама, а Тасић је позвао лекарску екипу да обави медицински преглед Славка Дамјанова.

"У складу са активном социјалном политиком, како Владе Србије тако и општине Опово, обишли смо две породице у Сефкерину. Високе температуре и елементарне непогодине, разлог су обиласка социјално угрожених породица. Кроз пројекат „Отворених врата” сагледали смо који су то проблеми са којима су се они нама обратили и покушали смо да неке од њих решимо", објаснио је Тасић додајући да је саслушао и друге проблеме и потребе ових људи како би се у наредном периоду помогло у испуњавању основних животних потреба.

Љ.М.

EUR/RSD 117.3739
Најновије вести