Парк у Житишту улепшавају двоје мештана добре воље

ЖИТИШТЕ: Да промене долазе од нас самих, а да се могу десити било кад и било где, доказује и житељка банатске варошице Житиште Милена Радловачки, која већ неколико недеља, кад год има прилику, миц-по-миц сређује стазе у јавном парку.
е
Фото: приватна архива

Како каже, нимало јој не пада тешко да зарани ујутру пре но што упекне звезда, али и пре него што се остали мештани пробуде, те у миру и уз цвркут птица с мотичицом и метлом у рукама чисти старе запуштене путељке.

- Толико волим овај наш парк да ми је жао што неке стазе изгледају као да нестају - каже нам вредна Житиштанка која је до сада уредила око 200 метара плочника. - Сваки дан пролазим кроз наш парк, одрасла сам у њему и памтим кад су све стазе биле нове. Прошле године су комуналци урадили један део који је сад уредан, па онда остале стазице баш отужно изгледају.

Фото: Privatna arhiva

Чупкајући коров из сваке пукотине, чистећи земљу са бетона и сређујући ивичњаке, чак и те стазе старе 40-ак година изгледају свеже и уредно, што се јасно види на приложеним фотографијама. И сад, како време даље одмиче, лакше јој је да одржава парк тако што, с времена на време, почисти попадале гранчице и набацану земљу с плочника која се ту нађе махом због немарних кртица које не бирају где ће да се разбашкаре.

- Нисам једина која се труди око наше оазе. Један диван човек Душан Живковић већ годинама брине о парку, сади дрвеће, редовно га залива и води рачуна о њему - додаје наша саговорница. - Наравно да би било лепо да нас има више, да се и даље окупљамо и заједно радимо овакве ствари као на радним акцијама по Југославији, али ја сам срећна и што сама могу да постигнем оно што сам замислила.       

В. Х.

Фото: Privatna arhiva
EUR/RSD 117.5723
Најновије вести