Почела обнова школе и вртића у Великом Гају

ПЛАНДИШТЕ: Јуче је почела реконструкција школске зграде у Великом Гају, истуреног одељења Основне школе „Доситеј Обрадовић” из Пландишта.
Objekat škole i vrtića u Velikom Gaju Foto: Dnevnik.rs
Фото: Објекат школе и вртића у Великом Гају Фото: Дневник.рс

Извођач радова чачанско предузеће „Алфако инжењеринг” као носилац посла са још неколико предузећа требало би да за 150 дана од пода до таванице обнови простор у којем стиче знање 25 основаца и 15 предшколаца.

У Општини Пландиште задовољни су динамиком и пристизањем новца за ову инвестицију. Дипломирани правник Раде Сурла каже да је у протеклих пет година Канцеларија за управљање јавним улагањима Владе Републике Србије у реконструкцију јавних установа на подручју локалне самоуправе уложила безмало 200 милиона динара, укључујући и око 43 милиона динара за тек започете радове на објекту школе у Великом Гају.

Канцеларија Владе Србије за управљање јавним улагањима за овај пројекат издвојила је 43 милиона динара Здање служи као школа, вртић и центар друштвеног живота села

- Захваљујући новцу добијеном од Канцеларије, али и ажурности запослених из општине, који су припремили пројекто - техничку документацију на основу које је Пландиште стекло право да конкурише за републичка средства, обновљени су комплетно ОШ „Доситеј Обрадовић” у Пландишту, Дом здравља и један од више објеката у Дому за душевно оболеле у Старом Лецу – рекао нам је Сурла. – Јуче су почели радови на згради у Великом Гају, која  се осим што служи као школа и вртић, користи и за друштвене активности житеља места, па ће реновирани објекат бити вишеструко користан за мештане.

По речима Сурле, очекује се да радови буду завршени половином септембра, а за то време ђаци и предшколци ће бити пресељени у други објекат у селу док се не заврши школска година.

- Осим зидарских радова биће обновљена и комплетна комунална инфраструктура и терени за спорт око објекта – казао је Сурла. Истакао је да локална самоурпава припрема и пројектно - техничку документацију за реконструкцију школске зграде и фискултурене сале у Маргити, још једном селу у овој  општини која спада у ред неразвијених. Колико ће новца бити потребно за ту, Сурла одговора да се још не зна, јер запослени у општини тек раде на изради тог пројекта реконструкције.  

З. Делић

EUR/RSD 117.0791
Најновије вести