Почела реконструкција Дома ловаца у Иђошу

ИЂОШ: У току је прва фаза радова на реконструкцији Дома ловаца у Иђошу, који је деценијама био запуштен.
1
Фото: Град Кикинда

Вредност радова у првој фази је три милиона динара обезбеђених из градског буyета Кикинде. Неопходна документација прибављена је када је власник овог објекта постао Град Кикинда, а радови су започели пре двадесетак дана. 

Члан Градског већа за пољопривреду и месне заједнице Љубан Средић обиласком градилишта уверио се да радови на обнови Дома ловаца одмичу планираном динамиком.

- Град Кикинда уважио је жеље и потребе мештана Иђоша у погледу овог објекта. Он више није у власништву државе него локалне самоуправе. Евидентно је да у селу постоји потреба за оваквим објектом у ком би се одржавале различите манифестације и скупови. Укупна вредност реконструкције здања процењена је на нешто више од 11 милиона динара. Настојаћемо да се радови наставе. На овоме се сигурно неће стати како би Иђошани коначно добили један пристојан објекат - рекао је Љубан Средић.

Председник Месне заједнице Иђош Миодраг Команов указује да је  епидемија короне мало пролонгирала почетак радова, али да је добро што се коначно кренуло са овим улагањем значајним за село.

- У првој фази санира се предњи зид објекта, а неопходна је санација кровне конструкције и таванице. Преостало је да неимари поставе цреп и олуке. У наредне две недеље тај посао биће окончан, а надамо се да ће локална самоуправа подржати и другу фазу обнове  - каже Миодраг Команов.

М. Мр.

EUR/RSD 117.5754
Најновије вести