Почело уређење обале Бегеја у Зрењанину

​​​​​​​ЗРЕЊАНИН: Након измуљавања и чишћења Бегеја у непосредној близини Лучног пешачког моста, у зрењанинском насељу „Берберско“, где је изграђен пристан у оквиру ИПА пројекта прекограничне сарадње Србија – Румунија, прошле недеље је настављено уређење леве и десне стране канала Бегеј, на потезу до Железничког моста.
1
Фото: Dnevnik.rs

Помоћник градоначелника Зрењанина Душко Радишић је навео да је рок за завршетак три месеца, а да је вредност радова 40 милиона динара. Ове радове, са по 20 милиона динара, финансирају Град Зрењанин и ЈВП „Воде Војводине“.

– Грађани имају прилику да виде како изгледа део Бегеја на којем је изграђен пристан, а који смо уредили. Сада је, након уклањања вегетације и измуљавања, три пута шири на том делу тока. Желимо да тако изгледа целом дужином тока кроз Зрењанин – рекао је Радишић.

Он је додао да је на потезу чије је уређење почело јуче планирана и градња стазе, па ће практично шеталиште које је изграђено до пристана бити продужено све до такозваних „малих улица“ код Железничког моста. Такође, у плану је и бициклистичко-пешачка стаза која ће повезати овај део града са већ постојећом стазом Зрењанин – Ечка.

Ж. Б.

 

EUR/RSD 117.5825
Најновије вести