Покреће се дисциплински поступак за инцидент у школи у Суботици

СУБОТИЦА: Према јутрошњим информацијама из болнице, дечак из Суботице којем је одстрањена слезина, у стабилном је стању, лекари и даље прате његово стање и одлучиће о даљем току лечења, јавља РТС.
djaci skola
Фото: Dnevnik (arhiva)

Директор Основне школе "Соња Маринковић" у Суботици Пајица Башић рекао је да су у разговору са децом која су учествовала у том инциденту и њиховим родитељима сазнали шта се догодило тог дана.

Они тврде да нису имали сукобе међу собом, али оно што је интересантно, приликом првог разговора са децом, они су то нама представили као игру која је присутна на Тик-току, где се ученик обара и он пада. Нису то схватили као нешто озбиљно. Међутим, после догађаја који је следио и после онога што су видели, схватили су какву су грешку направили и у присуству родитеља, сваки од ученика је схватио о чему се ради, рекао је Башић зан РТС.

Додао је да су деца тек после оваквог догађаја схватила да то није игра и да ће данас бити покренут васпитно-дисциплински поступак против ученика који су учествовали у инциденту.

На питање могу ли ученици бити искључени из школе, Башић је навео да им може бити изречени укор директора и наставничког већа, да оцене из владања буду смањене на 2 или на 1, а да у договору са другом школом може да се изврши пребацивање ученика, уколико се процени да је то најбоље решење.

Директор школе је, на питање да ли је школа заташкавала насиље, као што тврди отац повреденог дечака, навео да је школа отворена за разговор са родитељима и да никад ни једном родитељу није ускраћено право да дође и разговара, уколико има проблем.

EUR/RSD 117.3739
Најновије вести