Посади свој хлад: Сомборцима подељено 300 садница белог јасена

СОМБОР: У оквиру акције „Посади свој хлад“ Сомборцима је, како се наводи на сајту Града, подељено 300 садница двогодишњег белог јасена. Организатор акције је НВО „Зелени развојни центар“, а подржали су је Град Сомбор и компанија „Апатинска пивара“ која је обезбедила саднице.
s
Фото: sombor.rs

Ова еколошка акција усмерена је ка борби против климатских промена, а такође је и акција која има здравствену функцију, јер је свако дрво јединствени зелени респиратор.

Пројекат „Посади свој хлад“ је усаглашен са циљевима дефинисаним у претприступном Поглављу 27, као и у складу са циљевима светске акције „ Trillion Trees” Светског економског форума (WEF) у Давосу. Овај пројекат је такође усаглашен са европским Зеленим планом (European New Deal) у коме је чист ваздух у урбаним срединама један од стубова циркуларне економије и подржан је од бројних институција.

Испред Града Сомбора суграђанима су саднице делили члан Градског већа за област екологије и заштите животне средине Слободан Станић и помоћник градоначелника за област урбанизма и заштите животне средине Синиша Борота.

Фото: sombor.rs

Уз сваку садницу грађани су добили упутство за садњу и QR код преко којег могу да је региструју и прате упутства за њен даљи развој. За суграђане који немају одговарајући простор за садњу обезбеђена је посебна градска локација, о чему више информација можете да добијете позивом на број 066/8331192. Друга страна везице је остављена за име и датум садње.

Акција „Посади свој хлад“ данас се одржава у градовима и општинама широм Србије, а грађанима ће бити подељено 30.000 садница.

EUR/RSD 117.5784
Најновије вести