Повећан број аутобуса у Инђији, „Ласта” тек треба да испуни очекивања

ИНЂИЈА: Повећан је број аутобуса који саобраћа на подручју Инђије,   а све у циљу бољег функционисања јавног превоза, док ће за неколико дана бити готова детаљна анализа свега што је на терену урађено - сазнајемо од председника општине Инђија Владимира Гака.
i
Фото: Nema ustupaka kada je reč o prevozu dece i radnika - Vladimir Gak/Dnevnik (Radivoj Hadžić)

Подсећамо, недавно је на захтев председника општине одржан састанак са представницима саобраћајног предузећа „Ласта”, а поводом проблема у функционисању јавног градског превоза на подручју ове сремске општине. Представници свих месних заједница, изнели су проблеме са превозом у својим срединама, где има много нереализованих полазака, и где су грађани, радници и ђаци остали ускраћени за услугу превоза.

Општина Инђија поверила је јавном набавком својевремено јавни превоз поменутом превознику. „Ласта” је по речима Гака једина фирма која се јавила управо на ту јавну набавку, међутим, много је било притужби.

-  Можемо да пресечемо и да онда немамо никакав превоз. Грађани то морају да схвате и зато смо направили уживо пренос састанка са руководством „Ласте”, представницима свих месних заједница. Највећи проблем представља деци која не стижу редовно у школу, која се возе неисправним аутобусима. Свако ко је гледао састанак могао је да види да смо били оштри у захтевима и то је нулта толеранција на било какву врсту уступака. Нема уступака када је реч о деци и грађанима који живе у Инђији јер управо они тај превоз много и плаћају – казао је Гак за „Дневник”.

Подсећамо на састанку је Владан Секулић, генерални директор „Ласте” казао да је проблем постојао јер нису имали довољно возача, те да је тај проблем решен, а да су возила технички исправна. Из „Ласте” су обећали да ће поправити стање превоза, а локална самоуправа Инђије пратиће остварење тих обећања.

С. Аничић Илић

EUR/RSD 117.3380
Најновије вести