ПРЕДСЕДНИК ОПШТИНЕ МАЛИ ИЂОШ МАРКО ЛАЗИЋ 40 ГОДИНА ДОБРОВОЉНИ ДАВАЛАЦ КРВИ Спасио је 110 живота

МАЛИ ИЂОШ: Председник општине Мали Иђош Марко Лазић дао је крв 110. пут у 40 година колико је добровољни давалац.
а
Фото: Фејсбук

Како каже за „Дневник”, први пут је то урадио у марту 1978. године чим је напунио 18 година, свестан да треба помоћи људима у невољи.

– Када дам крв, осећам се фантастично. Ја сам А+ крвна група која није ретка, но то није битно, сведоци смо колико има саобраћајних незгода на путевима, а има и пуно болесних људи, те је битно да увек има залиха свих крвних група. Тиме сам се увек водио, и ако могу некако да помогнем, то је да дам крв. Чак сам и донор органа, па једног дана ако буде нешто неком вредело, нека узму. Ништа ме не кошта, а некоме може да спаси живот. То је непроцењив осећај – истакао је Лазић.

Како каже, ближи му се и 65 година, што је крајња граница за даваоце те драгоцене течности, те ако се буде осећао добро, до краја године ће још два пута бити давалац.

– Моја порука свима који су здрави и млади да треба да буду добровољни даваоци. По мени су то најплеменитији људи, који дају своју крв да би неког спасили – поручио је овај хуманитарац, који је већ осам година први човек Општине Мали Иђош.

И. Бакмаз

EUR/RSD 117.0443
Најновије вести