Премијера за 139. рођендан Народног позоришта Сомбор

СОМБОР: Народно позориште Сомбор 25. новембра ће прославити 139 година постојања, и на Дан позоришта ће имати премијеру представе “Каштел на језеру” према драми Нине Плавањац, у режији Марјана Нећака.
pozoriste
Фото: Tanjug

У новој представи на Великој сцени, игра глумачки ансамбл НП Сомбор: Марко Марковић, Ксенија Митровић, Александар Ристоски, Саша Торлаковић, Ивана В. Јовановић и Стефан Бероња.

Марјан Нећак (45) је редитељ, композитор, сценограф и дизајнер светла из Битоља (Северна Македонија).

Музиком се бави од раног детињства, и у свом опусу има више од 250 представа, од којих је 30 комада за децу.

Македонски уметник ради на пројектима у готово свим позориштима на Балкану и у Европи, а најновија режија драме “Каштел у језеру” је његов први пројекат у Србији.

Нећак описује драму као једну вишеслојну бајку за одрасле, и истакао је да, генерално у позоришним представама у последње време, нешто што је лепо је истовремено и помало заборављено, а то лепо у новој продукцији јесте - љубав.

Наравно, као композитора примењених дела за филм, театар, ТВ, музика је за аутора веома важан и саставни део ове представе као ефекат који гради читаву атмосферу сценског дела.

Сценографију потписује Валентин Светозарев, костимограф је Биљана Гргур, за видео рад је задужен Марин Лукановић, а консултант за сценски говор је Богомир Ђорђевић.

Публику НП Сомбор тако следеће недеље очекује један свеобухватан драмско-музички доживљај као прилика да се на атрактиван, сценски начин прослави 139. рођендан театра.

EUR/RSD 117.2933
Најновије вести