Пријем каратиста и баскеташа код председника Општине Бачка Паланка

БАЧКА ПАЛАНКА: Млади спортисти карате клуба „Тиквара“ из Бачке Паланке који су освојили четири бронзане медаље и једну сребрну на Балканском првенству у Поречу и Светском школском првенству, те баскеташ Душан Самарџић, који је освојио златну медаљу из баскета три на три на Светском првенству у Риму, присуствовали су пријему код председника Општине Бачка Паланка, Бранислава Шушнице.
д
Фото: Општина Бачка Паланка

Успешни каратисти су се на освојеним резултатима захвалили тренеру Ивану Куневском, који је на позицији Националног селектора за кате репрезентације Србије и на поклон председнику Општине уручили симболичну медаљу.

Председник општине Бранислав Шушница истакао је да је општина Бачка Паланка позната као спортска средина по многобројним спортовима. Он је додао да је у наредном периоду циљ да се заједно са Спортским Савезом општине Бачка Паланка ради на базном школском спорту који треба да буде основа и да од њега постану успешна деца, која ће бити усмерена од стране својих наставника физичког васпитања. Планови су и да почну радови на изградњи спортске дворане у Основној школи „Свети Сава”.

-Општина Бачка Паланка као локална самоуправа ће не само овај пут, него сваки пут стати иза деце. Све што радимо, радимо због деце, граде се вртићи и спортске дворане. Знаћемо да препознамо сваки таленат, као и да их наградимо, а на нама као на локалној самоуправи је основни задатак да обезбедимо услове за њихово бављење спортом како би они постали бољи људи, узори нашој деци. Они ће бити прави амбасадори општине Бачка Паланка са медаљама које су донели – истакао је Бранислав Шушница.

Т. П.

 

EUR/RSD 117.2767
Најновије вести