Пријем у Општини Сента за Адриану Вилагош

СЕНТА: За перспективну атлетичарку, светску рекордерку у бацању копља у узрасту старијих пионирки и млађих јуниорки Адриану Вилагош, чланицу Сенћанског атлетског клуба САК, пријем је приредио председник општине Рудолф Цегледи.
 Zahvalnicu je Adriani Vilagoš uručio predsednik senćanske opštine Rudolf Cegledi foto: M. Mitrović
Фото: Захвалницу је Адриани Вилагош уручио председник сенћанске општине Рудолф Цегледи фото: М. Митровић 

Адриани Вилагош из Малог Иђоша, која наступа за сенћански клуб и одлична је ученица првог разреда Гимназије „Доситеј Обрадовић” у Бачкој Тополи, Цегледи је за постигнуте резултате уручио захвалницу и поклоне локалне самоуправе Сенте. Пријему је присуствовала Ђерђи Вилагош, мајка и тренер атлетичарке, као и челници општине Сента, Сенћанског атлетског клуба САК и Спортског савеза општине Сента.

Адриана је на почетку овогодишње сезоне, 24. марта на зимском првенству Србије за старије пионирке копљем од 400 грама поставила светски рекорд 65,77 метара, за девочице од 15 година, док је прошлог викенда на првенству за млађе јуниорке копљем од 500 грама остварила хитац од 61,81 метара, што је такође најбољи резултат на свету па је доспела на прво место на светској ранг листи листи Међународне атлетске федерације (ИААФ) за млађе јуниорке до 18 година. 

У протеклих неколико година Адриана Вилагош постиже изванредне резултате, 51 пут је оборила државни рекорд у бацању вортекса и бацању копља од 400 и 500 грама, до сада је 11 пута освајала титуле првака Србије и девет пута првака Војводине, а три пута је проглашавана за најбољу атлетичарску у Србији у млађем и старијем пионирском узрасту.

Адриана Вилагош је изванредне резултате постизала и као млађа пионирка, али тек од ове године је ушла у старији пионирски узраст (У16) и сви њени хици биће званични, пошто ИААФ не води евииденцију резултата атлетичара млађих од 15 година, па су сви рекорди која је постизала као млађа пионирка незванични.

М. Митровић

EUR/RSD 117.5738
Најновије вести