Признања поводом Дана општине Бачка Паланка

БАЧКА ПАЛАНКА: Одборници Скупштине општине Бачка Паланка одлучили су да ове године, а поводом Дана општине и Дана ослобођења од фашизма, Октобарске награде добију три појединца и три организације.
backa palanka, dnevnik.rs
Фото: Dnevnik.rs

На свечаној седници локалног парламента која ће бити одржана 20. октобра у великој сали овдашњег Хотела „Фонтана” награде ће у виду плакета добити Установа за спорт и рекреацију „Тиквара”, КУД „Др Младен Стојановић” из Младенова и Рукометни клуб „Лавови” из Бачке Паланке, а награду у виду златне значке појединци: Марко Шалић, Марјан Рнић и др Светозар Бошков.

Установа за спорт и рекреацију „Тиквара” основана је 1985. године као спортски центар са отвореним и затвореним теренима. Од прошле године у њеном саставу ради и нова спортска хала у Гајдобри, а од ове године и олимпијски базен. Установа самостално или као суорганизатор учествује у реализацији 20-так манифестација. Свој задатак да пружа квалитетне услуге, односно да спортистима, рекреативцима и гостима нуди квалитетне садржаје „Тиквара” је за својих скоро 35 година успешно обавила.

Од 1969. године постоји КУД „Др Младен Стојановић” у Младенову, а ове године награђено је за постигнуте резултате у области културе. Циљ формирања и рада друштва које окупља преко 60 чланова било је и остало очување традиције народних игара и песама са подручја Босне и Херцеговине, из којих су после Другог светског рата у бачку равницу дошли преци садашњих становника овог лепог места са око 3.000 људи. У оквиру друштва раде мушка певачка група, фолклорна група извођача, фолклорна група ветерана, дечија млађа фолклорна група и дечија млађа певачка група.

Рукометни клуб „Лавови” признање је добио за постигнуте резултате у области спорта. Клуб је основан 2011. године, а у претходне три године остварио је велике резултате у сениорској конкуренцији. Акценат у овом спортском колективу је на раду са млађим категоријама, па тако данас окупљају око 100 дечака разврстаних у четири категорије, а од пре шест месеци формирана је и школа рукомета за девојчице која окупља око 30 играчица.

Марко Шалић добио је признање за постигнуте резултате на пољу васпитно образовног рада културе и уметности, а водећи Школу класичне гитаре остварио је велик утицај на генерације деце и омладине у Бачкој Паланци. Марјан Рнић је награђен за постигнуте резултате у спорту, посебно за допринос у раду Фудбалског клуба „Бачка”. Професор др Светозар Бошков награђен је за постигнуте резултате у области научне и културне делатности.

М. Суџум

EUR/RSD 117.2710
Најновије вести