Прва жена победница 32. Туцанијаде у Мокрину

МОКРИН: У Мокрину, селу надомак Кикинде, одржано је традиционално 32. Светско такмичење у куцању васкршњим јајима, а титулу светског шампиона са најјачим јајетом понела је домаћица Ивана Продановић, прва жена победница ове манифестације.
е
Фото: TANJUG/MILOS MILIVOJEVIC/ bg

Млада Мокринчанкa је некада била јуниорски шампиион у Туцанијади васкршњим јајима.

"Није ми први пут да се такмичим. Ово победничко јаје је бирао тата, он га је чак и фарбао, али морам да додам да иза мене стоји читав тим људи. Моје је било да дођем и да победим. Пресрећна сам и збуњена", рекла је Ивана.

Такмичење се одвијало у две селекције, где је у јуниорској конкуренцији као шампион изашла десетогодишња дебитанткиња Јана.

Фото: TANJUG/MILOS MILIVOJEVIC/ bg

"Дошла сам до победничког јајета тако што сам се јако трудила да пронађем најбоље. Захваљујем се комшији Белошу који ми је помогао у томе. Јако сам срећна што сам освојила прво место", рекла је Јана Јурић, која је постала светски шампион у јуниорској конкуренцији.

На овогодишњем Светском првенству у куцању васкршњим јајима учествовало је око 200 такмичара из Мокрина и околних места из Србије, као и неколико њих из Републике Српске и Шведске.

Поред славе и титуле светског првака, победницима су додељене и симболичне новчане награде.

EUR/RSD 117.1952
Најновије вести