Прворођеним бебама у Кањишкој општини  по 50.000 динара

КАЊИЖА: Прворођене бебе у 2019. години обишао је и у име локалне самоуправе даривао председник кањишке општине Роберт Фејстамер. Прворођена девојчица је Аделина Тоска из Мартоноша, док је прворођени дечак Марк Перпауер из Трешњевца. 
1
Фото: Посета породици Перпауер у Трешњевцу

Уз букете цвећа мајкама, породице прворођених беба добиле су једнократну помоћ у износу од 50.000 динара, а према речима Фејстамера ово је само један један од видова подршке породицама са децом. Родитељи свих принова добијају једнократну помоћ од 15.000 динара и беби пакете у вредности 3.000 динара са неопходним потрепштинама за новорођенчад.

- Сваке године по традицији посећујемо прворођену девојчицу и дечака, али много је важније да локална самоуправа има континуитет активности у подршци породицама са децом. Поред једнократних давања за децу обезбеђујемо подршку у предшколском узрасту, регресирању трошкова путовања за средњошколце и издвајања за стипендије за студенте. Надам се да ће ове активности локалне самоуправе допринети да породице остају и обезбеђују егзистенцију на подручју наше општине, али и да ће многи од оних који су отишли да погледају имају ли бољу будућност у иностранству, одлучити да се врате - каже Фејстамер.

М. Мр.

Фото: М. Митровић

EUR/RSD 117.5248
Најновије вести