Ревија “Филмски класици: 55 година Прашке школе“ у Сомбору

СОМБОР: Ревија “Филмски класици - 55 година Прашке школе и Центар филма” биће реализована у Културном центру “Лаза Костић” Сомбор од 20. до 22. маја, са три култна наслова домаће кинематографије.
bioskop film pix
Фото: Pixabay.com
Ова установа филмски програм организује у сарадњи са Мрежом киноприказивача Србије, чији је КЦ “Лаза Костић” Сомбор члан од 2020. године.
 
Карте од 100 динара биће пуштене у продају од понедељка 10. маја, а број места у сали је ограничен због ситуације са пандемијом.
 
Мини филмску ревију 20. маја отвара остварење “Варљиво лето ''68” (1984) недавно преминулог редитеља Горана Паскаљевића, према сценарију такође покојног аутора Гордана Михића.
 
У филму су глумачки бриљирали Славко Штимац, Данило Бата Стојковић и многи други.
 
Следећег дана на програму је чувени филм “Нешто између” (1982) Срђана Карановића, који је познат и као ТВ серија, а главне улоге у том фаталном љубавном троуглу имали су Предраг Мики Манојловић, Драган Николић и америчка глумица Карис Корфман.
 
Последњи дан 22. маја резервисан је за чувени хит “Национална класа” (1979) Горана Марковића са Драганом Николићем у главној улози тркача возача Флојда, о коме је певао песму Дадо Топић, на композицију недавно преминулог уметника Зорана Симјановића.
 
Поред Драгана Николића, незаборавне улоге у “Националној класи” су остварили Богдан Диклић, Миливоје Мића Томић, Александар Берчек, Воја Брајовић, Бора Тодоровић, Горица Поповић.
 
Све три пројекције ће бити организоване у потпуности уз поштовање прописаних мера заштите против пандемије ковида 19.
EUR/RSD 117.4890
Најновије вести