Роштиљање крај Тисе и на салашима

КАЊИЖА: У местима северног Потисја нестабилне временске прилике допринеле су да поводом Празника рада 1.маја изласци у природу не буду толико масовни, али се ипак минулих дана славило и уживало у излетиштима крај Тисе и на салашима.
Roštiljanje kraj Tise i na salašima Foto: M. Mitrović
Фото: Роштиљање крај Тисе и на салашима Фото: М. Митровић

Они који су се плашили кише празновали су уз бограче и роштиљање код куће или су се ослонили на гурманлуке угоститеља. 

Камп на кањишком Штранду на обали Тисе био је солидно попуњен, а поред Кањижана било је и гостију из Суботице, Новог Кнежевца и других места. Роберт и Рудолф Леринц кажу да се бројни чланови њихове фамилије из Кањиже, Новог Кнежевца, Хоргоша и других места држе традиције и редовно окупљају и друже за празник рада крај Тисе.

- Свако донесе нешто од намирница па почињемо доручком који се припрема на тањирачи, за ручак се у котлићу кува супа и на роштиљу припремају разне врсте меса. Лепо нам је када се нађемо овако на окупу у природи - каже Рудолф Леринц.

Првомајски уранак приређен је на Салашу Тандари код Мартоноша, где је поред занимација и гурманлука за посетиоце свих узраста у току поподнева одржана и велика боксерска ревија у организацији Боксерског клуба „Рингфајтер промошен“.

Највише Сенћана празновало је у амбијенту салашарског насеља Адахатар код Горњег Брега и викенд насељу Халас чарда крај Тисе. Житељи Аде и Мола такође су празновали на обали Тисе.

М. Мр.

EUR/RSD 117.5124
Најновије вести