„ПОТИСЈЕ-БЕЧЕЈ“ уз консолидацију обележило деценију рада

БЕЧЕЈ: Скромно, у каквим условима су и навикли да раде, запослени у фирми за прикупљање, одношење и депоновање комуналног отпада, „Потисје-Бечеј“, обележили су деценију постојања и рада.
1
Фото: Директор Золтан Фејеш похвално говорио о стању у „Потисје-Бечеј“

Одмах ваља додати да је први јубилеј прослављен у позитивном расположењу. Међутим, ако се загребе по краткој историји, у почетку није било тако. „Потисје-Бечеј“ је, иначе, мешовита фирма са 51 процентом капитала у власништву Општине Бечеј, а преостали капитал припада мађарској фирми „Алиска Тера“ из братског града Сексарда. Многе ствари нису биле како треба дефинсане, али је пре три године, преузимањем контроле над фирмом од стране већинског партнера, све село на своје место.

-Крајем 2015. године ревизија је утврдила да су губици фирме достигли 34 милиона динара, а возни парк је био девастиран и постојали су озбиљни проблеми –каже директор предузећа Золтан Фејеш.- Захваљујући новом домаћинском начину руковођења фирмом губици су смањени на 18 милиона динара. Сада је проценат наплате 94 одсто, возни парк је обновљен са два возила, више ниједном кориснику наших услуга отпад не остаје пред вратима. Почели смо да се бавимо и селекцијом отпада и за те потребе изгардили смо на градској депонији халу са секундарне сировине. У овој години нам је циљ да обезбедимо 1.000 контејнера за сакупљање и разврставање секундарних сировина.

На свечаном скупу поводом првог јубилеја у Градској кући, технички директор Звонко Дајевић је саопштио имена најбољих радника у години иза нас, а председник Скупштине Атила Гујаш је уручио ручне сатове Ервину Багљашу, Јовици Гану, Ђерђу Гуличу, Илдики Кош, Далибору Пркосовачком и Андору Турчику.

По завршетку радног дела, гостима је приређен коктел у новим изнајмљеним просторијама, које су прелазно решење, пошто је у плану изградња нових просторија на локацији накадашњег ЈП „Србијашуме“ у Бечеју.

В. Јанков

EUR/RSD 117.5878
Најновије вести