На путу ка консолидацији

У Фудбалском центру „Вујадин Бошков” у Ветернику одржана је редовна годишња Скупштина ФК Војводина, а председавао је Милан Давидов, први човек највишег тела новосадског клуба.

Након што су усвојили дневни ред и записник с претходне Скупштине, одржане у априлу 2015, финансијски извештај о раду клуба поднео је председник Управног одбора Зоран Шћепановић.

Он је истакао да су укупни приходи између две седница достигли цифру од око 704 милиона динара, а да су расходи клуба били милион динара већи. При томе, највећа ставка у приходима остварена је од такмичења под покровитељством УЕФА, ТВ права за пренос утакмица, спонзора, реклама и донација, а 7,7 милиона евра клуб је приходовао од продаје десеторице фудбалера. У расходима највећи део односи се на укупне плате (играчи, тренери и чланови радне заједнице), али и на сервисирање старих, наслеђених дугова.

Председник је информисао чланове Скупштине о томе да је клуб добио новог генералног спонзора „Енерготехника Јужна Бачка” из Новог Сада и да је, и уз помоћ таквог развоја ситуације, клуб на добром путу потпуне финансијске консолидације.

- ФК Војводина је једна од институција Новог Сада, а да би јој у будућем времену било боље и да би заслужила и у пракси такав статус, потребно нам је заједничко деловање свих нас - казао је Шћепановић. - Уколико Град не стане иза клуба, то неће бити могуће па се надам да ће у најскорије време Војводина стати на здраве и чврсте ноге. Садашњи тим у нашем клубу стварамо без задуживања и то је политика које ћемо се држати док се финансијски потпуно не будемо консолидовали.

Председник Шћепановић истакао је као позитиван помак пресељење у нове просторије на стадиону „Карађорђе” и обавестио Скупштину да ће до зиме бити завршени радови на постављању балон-сале у ФЦ „Вујадин Бошков”.

Власник „Енерготехнике Јужна Бачка” Драгољуб Збиљић јуче оправдано није био присутан на седници Скупштине. У последњем делу усвојене су оставке чланова Скупштине и у њен рад кооптирани су нови људи, што је једногласно усвојено.

А. Предојевић

 

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести