Рума не смањује помоћ спортским клубовима

РУМА: Општина Рума донела је одлуку да се средства опредељена за спортске клубове неће умањити, већ напротив, креће се у нове пројекте унапређења инфраструктуре.
Ruma, Gradski trg Foto: Dnevnik.rs/B. Lučić
Фото: Dnevnik.rs

Председник општине Рума Слађан Манчић каже да су нека такмичења прекинута и да сезона неће бити настављена, међутим локална самоуправа је одлучила да нема потребе да ускрате новац без обзира што нема такмичења и што су сезоне за неке клубове завршене.

- Ми финансирамо 52 спортска клуба који су на конкурсу остварили то право и новац који се односи на други квартал износи мало испод седам милиона динара- каже Манчић. -Кроз исплату желимо да поправимо финансијску ситуацију свих клубова и да они новац искористе на прави начин и унапреде квалитет спорта у својим клубовима, а самим тим спорт у нашем граду подигну на виши ниво.

Манчић је позвао све клубове да већ ове недеље поднесу захтеве за исплату другог квартала.

- Локална самоуправа наставља са улагањима у развој спорта и унапређење спортске инфраструктуре. Јуче је објављен тендер за изградњу зграде и свлачионица на фудбалском игралишту у Буђановцима, пројекат вредан 4,6 милиона динара без пдв-а. Такође, припремили смо и документацију за радове на ерконструкцији зграде ГФК “Словен” у Руми. За те радове ћемо издвојити два милиона динара- каже Манчић.

Он додаје да ће на стадиону у Вогњу бити постављена расвета, а за куповину рефлектора биће издвојено 1,6 милиона динара, без пдв-а.

Данас, после двомесечне паузе поново почиње да ради традиционални румски вашар

- Румски базен “Борковац” биће спреман за предстојећу купалишну сезону- напомиње Манчић.

Штаб за ванредне ситуације општине Рума је одлучио да се након двомесечне паузе поново одржи познати румски вашар, традиционална манифестација ове сремске општине и најстарија румска светковина.

Вашар ће се одржати уз поштовање свих превентивних мера о чему ће бринути ЈП “Комуналац”, Општина Рума, али и волонтери румског Црвеног крста.

- Од укидања ванредног стања у нашој држави, постепено се враћамо нормалном животу и с обзиром на попуштање мера, донели смо одлуку дозволимо одржавање вашара по коме је наш град препознатљив уз поштовање цих мера које је Кризни штаб са репуличког нивоа прописао, али и додатних мера које је прописао Штаб у договору са ЈП “Комуналац”- каже Манчић. -Узели смо у обзир да вашар траје практично три дана, па и распрострањеност вашара на четири локације, у смислу четири сегмента: механизација, сточни део, угоститељски и део за широку потрошњу. Верујем да ћемо успешно организовати манифестацију.

Главни организатор ЈП “Комуналац” Драган Панић каже да је све спремно за јунски вашар.

- Вашар се одржава уз поштовање свих мера, а на пунктовима ће се дезинфиковати сва возила, И волонтери Општине и Црвеног крста спроводиће дезинфекцију и на самом вашару. Уз поделу маски и дезинфекције са успехом ћемо спровести све мере које је наложио Штаб за ванредне ситуације - истиче Панић:

М. Стакић

 

EUR/RSD 117.5900
Најновије вести