Сајам запошљавања у Зрењанину: У 32 компаније тражили 719 радника

ЗРЕЊАНИН: У зрењанинској хали „Медисон“ одржан је 23. по реду Сајам запошљавања, на којем је тражено 719 радника различитих занимања.
1
Фото: Dnevnik.rs

Сајам су организовали Град Зрењанин и зрењанинска Филијала за запошљавање. Учествовале су 32  компаније, а тражени су возачи, продавци, агенти продаје, промотери, магационери, комерцијалисти, транспортни и производни радници... Посао је понуђен и оператерима у производњи, месарима, пекарима, куварима, конобарима, шивачима коже и текстила, грађевинскима радницима, браварима, машинбраварима, заваривачима...

– Одзив послодаваца је био добар. Ове године има доста понуђених радних места, а били су присутни и послодавци из Новог Сада, Суботице и Сенте – саопштила је начелница Одељења за посредовање у планирању каријере у НСЗ Даница Лазички.

Сајам је отворио заменик градоначелника Зрењанина Саша Сантовац, који је истакао да је по питању запослености ситуација у Зрењанину сада много боља него пре неколико година.

– И овакви догађаји доприносе запошљавању наших суграђана а предстоји нам и долазак  новог великог послодавца. То је кинеска компанија за производњу пнеуматика, која ће уложити готово милијарду долара у погоне у Зрењанину. Када она започне са радом то ће значити и још већу запосленост у нашем граду – најавио је Сантовац.

Међу компанијама и фирмама које траже раднике био је „Гомекс“, који је тражио пет продаваца, три радника на деликатесу, два месара, пет помоћних радника у магацину, троје пословођа малопродајних објеката, два возача, једног технолога воћа и поврћа и једног теренског комерцијалисту за воће и поврће. „ББ траде“ је на сајму огласио упражњена места за десет продаваца, два шефа магацина и пет возача - достављача. И „Шинвоз“ је био међу послодавцима који траже раднике, и то десет заваривача, два НДТ контролора и једног руководиоца квалитета.

Ж. Б.

EUR/RSD 117.1990
Најновије вести