Санација ветрозаштитног појаса уз пут Бечеј–Србобран: Сеча за безбеднију вожњу

БЕЧЕЈ: У току је санациона сеча дрвореда ветрозаштитног појаса уз пут Бечеј – Србобран.
seca 1
Фото: ЈКП Путеви Србије

Одмах су се јавила и негодовања, а мало ко се пита због чега је ЈП „Путеви Србије“ тај посао уврстило у редован програм свог рада на путевима I и II реда.

- Радови на сређивању путног појаса деонице Бечеј – Србобран обављају се у оквиру редовног одржавања и због безбедности учесника у саобраћају - наглашавају у ЈП „Путеви Србије“ и додају да крчење шибља и орезивање или уклањање стабала зависи од тога колико су оштећена и колико угрожавају безбедност одвијања саобраћаја. Радови се спроводе по инструкцијама које је дало стручно лице, шумарски инспектор.

Радове на терену изводи мобилна екипа новосадског предузећа „Војводинапут – Бачкапут“ и, колико толико, исправља нестручно урађено пре више деценија. Тада је ПИК „Бечеј“, да би ублажио ударе ветрова и сачувао усеве на својим њивама, засадио, углавном, дрворед сибирског бреста. Међутим, нису водили рачуна о томе да су стабла у путном појасу и да ће, кад се стабло развије, угрозити безбедност саобраћаја.

Фото: ЈКП Путеви Србије

- Имамо конкретних притужби за актуелну деоницу, јер је пала грана и у саобраћајној незгоди оштећен је камион. Поготово је зими опасно возити деоницама где је дрворед у путном појасу, јер снаг са грана пада на пут, леди се и угрожава безбедност саограћаја - појашњавају у ЈП „Путеви Србије“.

Шумарски инжењер је на терену и обележава да ли стабло треба сећи до пања или до одређене висине, како би у што скорије време обновило крошњу мањег обима. Ко сади дрворед као ветрозаштитни појас уз саобраћајнице, мора имати на уму да стабло треба да је удаљено од коловоза најмање онолико метара колика је његова висина.

Пошто се од Темерина до Новог Сада реконструише фреквентна саобраћајница, саобраћај од Бечеја ка Новом Саду преусмерава се на деоницу ка Србобрану. Ту ће дробилица у време нерадних дана уклањати грање и лишће, па ће тек тада бити видљиви ефекти урађеног посла.

В. Јанков

Aleksandar
21.08.2020 • 14:10
Svaki dan prolazim ovim putem i reč je o pravoj ekološkoj katastrofi,o bezrazložnom krčenju zdravog drveća iako znamo kakva je situacija u Vojvodini po pitanju pošumljavanja,Reč je o zdravom drveću koje se bez milosti seku,iako se ova deonica mogla obeležiti znakovima upozorenja na poledicu,kao i ograničenjem brzine a ne nemilosrdnom sečom.Ovo je sramota za ekološke vlasti i uopšte vlasti ove zemlje a naročito spremnost šumarskog inspektora da reši situaciju preko kolena.
Srbobran
21.08.2020 • 21:08
Zaista, velika ekološka katastrofa. Prosto neverovatno kako se neko trudi da opravda ovo nedelo, da ubedi javnost, kako drveće i vetrozaštitni pojas u Vojvodini predstavljaju opštu opasnost.
oldlala
22.08.2020 • 08:28
Tuga,prelep osecaj voziti se putem a sa obe strane drvece koje prave hladovinu i cuvaju od vetra.Nadam se da ce zasaditi novo kako misle da treba.Lako se se posece drvo a treba godine da izraste novo ako se uopste zasadi.
EUR/RSD 117.2821
Најновије вести