Састанак општине Врбас и Европске комисије

ВРБАС: Општина Врбас успешно је преузела управљање централним пречистачем отпадних вода, који је изграђен уз подршку Европске уније, закључено је на јучерашњем састанку делегације општине Врбас са представницима Европске комисије и Делегација ЕУ у Србији.
с
Фото: Општина Врбас

На састанку, ком су присуствовали и представници Министарства животне средине и Министарства за ЕУ интеграције, било је речи о даљим модалитетима и могућностима унапређења рада пречистача кроз укључивање привредних субјеката уз Велики бачки канал у рад пречистача.

Ингрид Сагер, задужена за животну средину у Европској комисији, и чланови Делегације ЕУ у Србији, нагласили су да је од посебног значаја да се до краја године створе услови за прикључење великих индустријских система у  Врбасу на пречистач отпадних вода.

 

У изградњу пречистача уложено је 23 милиона евра, те ово постројење има велики капацитет, а циљ његове градње је побољшање санитарних и здравствених услова у општинама Врбас и Кула као и околним селима. На састанку је било речи о даљим корацима у раду постројења.

Председник општине Врбас Предраг Ројевић истиче да је одговорно управљање отпадним водама један од приоритета оштинске администрације.

-Здравље Врбашана је наш императив и главни задатак. Централни пречистач је постројење од стратешког значаја за нашу животну средину. Такође, ради унапређења еколошких стандарда у нашој општини, ми ове године значајна средства инвестирамо у завршетак градње канализационе мреже у насељеним местима, што је предуслов за рад пречистача у пуном капацитету - рекао је на састанку председник општине Предраг Ројовић.

 

М. Сћ

EUR/RSD 117.5653
Најновије вести