Сави Терзићу Кошничару четврта титула на Туцанијади у Мокрину

МОКРИН: Победник 31.Светског првенства у туцању фарбаним јајима на Васкрс је 69-годишњи Сава Терзић Кошничар из Мокрина, који је у финалу победио Милоша Ковачића.
с
Фото: М. Митровић/Никола Лукач и победник Сава Терзић Киошничар

Треће место припало је Душану Проданову из истог севернобанатског места, где се традиционално приређују Васкршње сечаности. У категорији јуниора победник је Савин унук Иван Терзић.

Прошле године јубиларно 30. Светско првенство није одржано, а титулу са првенства одржаног претпрошле године није успео да одбрани Душан Проданов, који је у полуфиналу изгубио од Саве Терзића Кошничара, коме је ово четврта освојена титула на мокринској Туцванијади.

Пехаре и новчане награде тројици првопласираних уручили су градоначелник Кикинде Никола Лукач и председник МЗ Мокрин Живко Угреновић. Уз шампионски пехар победнику Терзићу припала је новчана награда од 50.000 динара, другопласирани Ковачић добио је 30.000 а трећепласирани Проданов 20.000 динара.

Светско такмичење у туцању фарбаним јајима због пандемије и поштовања епидемијских мера одржано је у спортској хали у Мокрину без присуства публике. 

Поред тога од Великог петка до Великог понедељка у поноћ, одвија се 2.Онлајн васкршње такмичење под слоганом „Пошаљи најлепшу поруку свету, нек слике обиђу целу планету, ускршњи поздрав пренеће свима шарена јаја из Мокрина“.

М. Митровић

EUR/RSD 117.5731
Најновије вести