СОМБОР ЋЕ ИМАТИ ВИШЕ ОД 400 КИЛОМЕТАРА КАНАЛИЗАЦИОНЕ МРЕЖЕ Вучевић: Најважније је да су грађани Бездана задовољни јер је решен њихов проблем

СОМБОР: Председник Владе Србије Милош Вучевић заједно са министром грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Гораном Весићем обишао је данас радове на изградњи канализационе мреже у насељу Бездан у Сомбору и том приликом рекао да је најважније да су грађани Бездана задовољни јер је решен њихов деценијски проблем.
Танјуг/МГСИ/ Предраг Митић (ХО)
Фото: Танјуг/МГСИ/ Предраг Митић (ХО)

"Добиће инфраструктуру коју треба да имају. Идемо у правцу да живот буде бољи. Дуго година и деценија, Сомбор је био скрајнут што је неправедно. Данас се мења комплетан амбијент овог града и оно што је битно да радимо и што је и у фокусу министра Весића јесте реконструкција пруга, а Сомбор нам је ту чвориште и тачка спајања и према Суботици и према Врбасу", казао је Вучевић.

Министар Весић рекао је да ће Сомбор имати више од 400 километара канализационе мреже што значи да ће 90 одсто територије тог града бити покривено канализацијом.

Фото: МГСИ/ Предраг Митић (ХО)

Весић је истакао да изградња канализације у Сомбору, у оквиру пројекта "Чиста Србија", добро напредује и навео да тај град тренутно има 140 километара канализационе мреже, а да се сада ради 260 километара.

"Радили смо Станишићево, почели смо да радимо сада канализацију у Бездану а кренућемо ускоро да радимо и сам Сомбор, као и три постројења за прераду отпадних вода", рекао је Весић и додао да ће све отпадне воде бити прерађиване и у чистом облику враћене у природу што је "цивилизацијски искорак".

Говорећи о инфраструктурним пројектима у овом крају Србије, министар је поменуо и изградњу брзе саобраћајнице "Смајли" која је суштински најзначајнија за Сомбор.

Фото: МГСИ/ Предраг Митић (ХО)

Весић је навео да су у току припремни радови и да ће до краја 2026. године бити завршена прва деоница те саобраћајнице, од Бачког Брега до Кљајићева.

Осим тога, додао је да је завршен пројекат реконструкције пруге Сомбор-Врбас која ће, како је рекао, бити реконструисана за брзину од 120 километара на сат.

Весић је навео да се ради на реконструкцији пруге Суботица-Сомбор-Богојево-Сајлово-Нови Сад што значи да ће Сомбор бити везан на брзу пругу која ће бити завршена до краја ове године.

Такође, навео је да ће се радити и реконструкција пута Сомбор-Кула дужине скоро 40 километара.

Весић је рекао да је то само део онога што ће се радити у овом крају и истакао да је то све захваљујући политици председника Србије Александра Вучића и владе на челу са премијером Милошем Вучевићем где се заједнички ради са покрајином и градовима како би наша земља постала боље место за живот.

"Сомбор је један од градова чији становници могу да кажу да су пуно добили и да се Србија коначно окренула ка овом граду који је дуго био у запећку", рекао је Весић.

Фото: МГСИ/ Предраг Митић (ХО)

Амбасадор Кине у Србију Ли Минг рекао је да је народ приоритет сваког развоја.

"Моје присуство овде показује нашу идеју. Српска влада је најавила огроман план чисте Србије и Кина је спремна да учествује у овом плану. Поверење које смо добили, за нас је и дужност", рекао је амбасадор Ли.

Весић и Вучевић су раније данас обишли и радове на прузи према граничном прелазу Келебија.

EUR/RSD 117.0443
Најновије вести