Сомбор: У току изградња бунара у Алекса Шантићу

СОМБОР: У Алекса Шантићу у току је изградња новог бунара, помоћу којег ће се успоставити боље снабдевање водом у овом насељеном месту.
a
Фото: sombor.rs

Радови на изградњи се приводе крају, а данас су, како се наводи на сајту Града, локацију обишли члан Градског већа Дарко Смиљанић и директорица ЈКП „Водоканал“ Сомбор Јасмина Бобић.

Захваљујући изградњи новог бунара у Алекса Шантићу решава се дугогодишњи проблем са количином воде у систему, која се добијала из постојећ бунара. Нови бунар обезбедиће веће количине техничке воде, која ће осигурати стабилније снабдевање потрошача и бољи притисак у мрежи, што је нарочито битно током летњих месеци када је шпиц сезоне. Квалитет воде ће и даље остати техничка вода, а у плану је да се водовод у Алекса Шантићу у будућности повеже са системом „Јарош“, чиме ће се добити квалитетна пијаћа вода.

Током дана постављена је пумпа, што представља завршетак радова на изградњи и опремању новог бунара.

Следе административни послови за технички пријем објекта, као и анализе воде, те повезивање са централним системом. Очекује се да ће бунар почети са радом на пролеће 2022. године.

Вредност радова је око 7 милиона динара, а средства за изградњу обезбеђена су из буџета Града Сомбора.

EUR/RSD 117.2760
Најновије вести