Сомборски средњошколци гласају о трошењу пара из буџета

СОМБОР: Град Сомбор трећу годину заредом спроводи процес партиципативног буџетирања у средњим школама, чија је суштина да ђаци гласањем изаберу један пројекат за своју школу који финансира локална самоуправа, а ове недеље се гласа за пројекте за следећу годину.
Sombor Miljenovic
Фото: М. Миљеновић

Гласање организује град Сомбор са УСАИД-ом, а како се наводи на градском сајту, ученици су веома заинтересовани за учествовање у пројекту.

Гласање, према речима члана Градског већа за финансије и привреду Сава Дојића, заправо представља укључивање младих у одлучивање о трошењу пара из градског буџета, како би они то своје право што више користили и касније.

Пројекти који су изабрани лањским гласањем завршени су у пет школа, а у току је реализација у Средњој школи „Свети Сава“.

У Средњој пољопривредно-прехрамбеној школи 10 учионица добило је нове „зебра“ завесе, Средња економска школа је добила 6 нових рачунара, Средња техничка школа три смарт телевизора и пројектор.

У Гимназији „Вељко Петровић“ реновиран је улаз, а ученици Средње медицинске школе „Др Ружица Рип“ медицинска знања и вештине стицаће уз помоћ нове тренинг руке за узимање крви, давање ињекција и инфузије, као и симулатор лутке за вежбање здравствене неге.

EUR/RSD 117.5844
Најновије вести