Спреман план за уређење простора уз канал у Врбасу

Након што је прошле године из Великог бачког канала извађено око 155.000 кубних метара муља и наноса и пошто су завршени грађевински радови на изградњи пречистача отпадних вода за Врбас и Кулу, на ред је дошао и пројекат уређења обала канала у Врбасу дужине 600 метара.
 Projekat uređenja obala kanala u Vrbasu dužine 600 metara Foto: “Salt & Water”
Фото: Пројекат уређења обала канала у Врбасу дужине 600 метара Фото: “Salt & Water”

Пројекат уређења обала Великог бачког канала потписује архитектица Светлана Мојић Џакула из новосадског бироа “Salt & Water”, којој је циљ био да се пружи могућност становницима Врбаса да уживају поред воде.

-Идеја је била да се обали да карактер, али да се не одвуче пажња с природе која се ту налази. Зато је све у нијансама сиве, беле и црне и у текстури дрвета - каже Светлана за портал Градња.

Поред одбојкашког и кошаркашког терена, дизајнирано је дечије игралиште, теретана на отвореном, модерно шеталиште и бициклистичка стаза. На самој води налазе се дрвене платформе за пецање, сунчање и дружење, док је целом дужином шеталишта распоређен модерно дизајниран урбани мобилијар. На крају шеталишта ревитализована је популарна пешчана плажа Шлајз, док ће најмлађе обрадовати плутајући базен за непливаче.

Фото: Идеја је да се обали да карактер, али да се не одвуче пажња с природе која се ту налази Фото: “Salt & Water”

Клупе, дрвене лежаљке, докови, канте за ђубре и паркиралишта за бицикле специјално су дизајнирани за ову локацију са идејом да обали пруже препознатљиви идентитет. Када се пројекат реализује, житељи Врбаса поново ће моћи да уживају уз воду и то на уређеној обали која ће имати дечије игралиште, теретану на отвореном, модерно шеталиште и бициклистичку стазу.

Фото: Пројекат уређења обала Великог бачког канала потписује архитектица Светлана Мојић Џакула из новосадског бироа “Salt & Water” Фото: “Salt & Water”

 

 

 

 

Симеон
23.09.2019 • 11:03
Шта вреди уредити кад ће врбашани то одмах да униште. Врбасу је потребан шериф који би имао широка овлашћења да доведе грађане у нормалу
Gile
23.09.2019 • 16:35
Vi uredjujete nešto što je najzagadjenije u evropi? Gospodo prvo očistite najzagadjeniji kanal u evropi pa onda mažite oči ljudima sa uredjenjem kanala...
EUR/RSD 117.4684
Најновије вести