Тител домаћин такмичења у параглајдингу

ТИТЕЛ: Тител ће од 5. до 8. јуна бити домаћин такмичења другог кола лиге Србије у параглајдингу, у дисциплини прелет, који организује Аеро-клуб „Кумулус” из Новог Сада.
Lesni odsek sa gnezdima ptica Foto: Ustanova za zaštitu prirode  “Titelski breg”
Фото: Лесни одсек са гнездима птица Фото: Установа за заштиту природе  “Тителски брег” 

Такмичење ће се одржати на платоу Тителског брега. Аеро-клуб „Кумулус” је ове године добио привилегију и поверење од Ваздухопловног савеза Србије да организује такмичење 2. кола лиге Србије у дисциплини прелет.

Такмичење је требало да има међународни карактер, јер је најављено учешће 20 такмичара из иностранства. Хоће ли га и имати, зависи од развоја ситуације. Догађај ће се одвијати на Тителском брегу, односно на платоу брега на потезу од Вилова до Мошорина, или на правцу ка Тителу у зависности од правца ветра за сваки дан.

Прелетање је објављено у званичном календару Ваздухопловног савеза Србије и уврштено је у календар Међународне ваздухопловне организације, а као такво, својим бодовима је валидно свуда у свету. Такође, ово такмичење ће послужити и као

припрема нашим репрезентативцима за учешће на европском првенству у дисциплини прелет, које би требало да се ове године одржи у Нишу.

Општина Тител, потенцирајући развој туризма и различите видове манифестација на њеној територији, активно учествује у припреми основних предуслова за ову спортску манифестацију.

У том месту је већ дуги низ година активан Аеро-клуб „Тител”. Некада је имао запажене резултате у моделарству. Пилоти ове сезоне, захваљујући подршци Општине, поново лете моторним змајем, а у формирању је и параглајдинг секција.

- Сви понекад маштамо да имамо крила, сада су она ту, на дохват руке, код Тителског брега - поручују организатори.

Ж. Б.

EUR/RSD 117.5900
Најновије вести